We gebruiken cookies op deze website.

Terug naar het overzicht

Akkie: Leven met chronische pijn

Over Akkie

Mijn pijn geschiedenis begon in 2001. Tijdens het tennissen kreeg ik pijnscheuten in mijn rechter bil. Later kwam daar uitstralende pijn in mijn been bij. Dit was het begin van een zoektocht naar oorzaak en behandeling die jarenlang zou duren.

Leven met chronische pijn         

Ik werd van de ene therapeut naar de andere specialist gestuurd. Iedereen vond er wel wat van. De één gaf mij hoop op een goed resultaat, anderen vroegen of mijn huwelijk wel goed was, of dat ik kwam om een uitkering los te peuteren. "U moet maar aan leuke dingen denken" zeiden de artsen. Waarom ik aan leuke dingen moest denken vertelden ze er niet bij.  Nu pas weet ik dat positief denken een positieve invloed heeft op je pijn.

Je lichaam heeft een groot herstellend vermogen en is heel intelligent. Het weet precies hoe je bloed moet stromen, hoe je hart moet kloppen en welke voedingsstoffen het moet opnemen. Maar bij chronische pijn moet je je lichaam helpen door aan de juiste knoppen te draaien, helaas beseffen veel mensen dat niet.  

Drie belangrijke tips 

1. Gebruik de kracht van verbeelding: stel jezelf dag in dag uit voor dat je pijn herstelt en dat je alles weer kan wat je wilt.  Voel hierbij de overtuiging. Kijk, praat, schrijf, denk aan positieve dingen, want positieve gedachten maken genezende hormonen aan. Haal de aandacht van je ziekte af, geef aandacht aan mensen en dingen waar je van houdt.  Alles wat je aandacht geeft, groeit! 

2. Verleg je focus van ziekte naar gezondheid en gebruik hiervoor de kracht van taal d.m.v. affirmaties. Dit zijn overtuigingen die je hardop of zachtjes tegen jezelf zegt b.v.b: ik ben super gezond, vol energie en IK neem de controle over mijn pijn over! Je onderbewustzijn neemt dit over en zo kun je je brein her programmeren. Je onderbewustzijn leert door herhaling. 

3. In mijn ideale wereld zou er naast elke reguliere arts een “holistisch therapeut” zitten die jou, naast de behandeling, zou helpen inzicht te geven in wat emoties, gedachtes en gevoelens met je doen. Er zijn gelukkig ook (pijn)coaches die jou in een individueel traject kunnen helpen om stappen vooruit te maken als je het moeilijk vind het helemaal zelf te doen. 

Conclusie

Ik ben zelf nu (bijna) pijnvrij! Dat gun ik al mijn lotgenoten, daarom zet ik mij in om mensen te inspireren en motiveren met mijn verhaal. Het liefst wil je natuurlijk morgen van je pijn verlost zijn. Jammer genoeg kost het tijd, dus hou vol en je inzet zal worden beloond! 


 

Akkie: Leven met chronische pijn