We gebruiken cookies op deze website.

Terug naar het overzicht

Alle manieren om Reducept te spelen

13 min. leestijd

 

Op welke manieren kun je nu en in de toekomst gebruik maken van Reducept?

In dit artikel kun je lezen op welke manieren Reducept gebruikt kan worden, hoe je Reducept op de mobiele telefoon kunt spelen en welke andere VR sets ondersteund worden. We blijven de Oculus Go ondersteunen, maar er zijn meer alternatieven!

Reducept op de Oculus Go spelen

Oculus Go is de meest betaalbare en goede kwaliteit VR headset waar Reducept op te spelen is. Helaas heeft Oculus aangegeven de verkoop van de Go te stoppen. Tot eind 2020 kunnen ontwikkelaars nog updates van hun apps via het Oculus platform doorgeven. Zelf ondersteunen ze de headset tot en met 2022 met updates. 

Reducept kan ook in 2021 nog gebruikt worden op de Oculus Go. Reducept blijft dan gewoon werken. We onderzoeken op dit moment of er alternatieven zijn om updates door te voeren. 

reducept-mobiel

Reducept in Virtual Reality op de Mobiele Telefoon

Om te testen of jouw telefoon geschikt is voor Virtual Reality, kun je zoeken op ‘Reducept’ in jouw App Store. Je kunt de app gratis installeren. Wanneer je in de Virtual Reality modus de app speelt, zie je twee keer een bijna identiek scherm naast elkaar. Je bestuurt de app door je telefoon te bewegen. Lukt dat? Dan is je telefoon geschikt voor VR. 

Wil je weten hoe goed jouw telefoon presteert in VR? Ga dan met je telefoon op internet naar www.vrtest.ninja

Headset kopen voor je telefoon? Op bijvoorbeeld www.unboundvr.nl kun je diverse VR sets voor je mobiele telefoon vinden.

Reducept ‘plat’ binnenkort spelen op de mobiele telefoon

Je kunt Reducept ook ‘plat’ spelen op je mobiele telefoon. Ook dan train je jouw brein om minder pijn aan te maken. Je kunt dit ook testen voor de Reducept app te downloaden. We verwachten dat vanaf Oktober 2020 Reducept te besturen is door je vinger of duim op het scherm te plaatsen en op die manier het vizier te richten.  

Reducept op de Pico - NU BESCHIKBAAR

Reducept is als gratis app beschikbaar op de Pico store. 

Pico is het alternatief voor de Oculus Go. De headset lijkt op een Oculus Go, maar heeft een iets betere computer en lenzen in de headset. De Pico is daarmee ook wat prijziger, maar vanaf €349,- beschikbaar  en zelfs te huur om eventueel eerst uit te proberen. 

Met de Pico kun je niet, zoals met sommige andere VR sets, rondlopen. De Pico is bedoeld om zittend apps te openen en alleen om je heen te kijken. 

Reducept op de Oculus Quest - NOG NIET BESCHIKBAAR

reducept-v

Reducept is op dit moment nog niet op de Oculus Quest beschikbaar. Dat heeft te maken met het beleid van Oculus, die zelf bepaalt welke applicaties ze toelaten. We houden je up-to-date wanneer er meer bekend wordt over het toelaten van Reducept op de Quest.

De Oculus Quest is de headset waar Oculus zich vooral op gaat richten de komende jaren. Met de Oculus Quest kun je letterlijk door de ruimte wandelen. De Quest heeft twee controllers waarmee je complexe apps of spellen kunt spelen en kan zelfs je handen in de ruimte volgen. 

Kortom….

  • Je kunt Reducept voorlopig op een Oculus Go blijven spelen
  • De mogelijkheden voor de smartphone nemen toe
  • En Reducept is binnenkort beschikbaar op meerdere VR headsets

Ons advies

Ons advies hangt vooral samen met jouw budget. Mocht jouw smartphone goed met VR werken, dan kun je op die manier kennis maken met Reducept. Wanneer Reducept jou bevalt, kun je altijd nog besluiten een duurdere VR headset te kopen. Speel je alleen voor Reducept, dan is de Pico de beste optie. Wil je alles uit VR halen, dan is de Quest de beste keus.
 

Meer lezen

Reducept installeren op Oculus Go - Handleiding 

Reducept installeren op Smartphone - Handleiding

Reducept installeren op PICO VR - Handleiding

Heb je nog meer vragen ga naar ons Help pagina of neem contact met ons